طرح استعدایابی از دانشجویان علاقمند به حوزه گویندگی و اجرا برگزار شد

۲۱ آبان ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۹ کد : ۲۰۹۴۹ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۳۰۶۹
طرح استعدایابی از دانشجویان علاقمند به حوزه گویندگی و اجرا به همت کانون گویندگی و اجرای دانشگاه بیرجند و با حضور محسن کاهنی، هنرمند و مجری برجسته استان و کشور و سیدحامد حمیدزاده، کارشناس حوزه فرهنگی و از مجریان توانمند، روز چهارشنبه ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱ با شرکت ۱۲۰ دانشجوی علاقمند در سالن فرهنگ معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.
طرح استعدایابی از دانشجویان علاقمند به حوزه گویندگی و اجرا برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، در جلسه توجیهی طرح استعدایابی از دانشجویان علاقمند به حوزه گویندگی و اجرا، مدیر فرهنگی دانشگاه در سخنان کوتاهی به همه علاقه‌مندان و فعالان فرهنگی خیر مقدم گفت. دکتر علی اکبر محمدی گفت: همه ما باید بیاموزیم که بیشتر گوش کنیم. افکار، اندیشه­ ها و نگرش­ های متنوع و گاه مخالف و معارض را بشنویم. خداوند در قرآن می‌گوید: "أَلَمْ نَجْعَلْ لَهُ عَیْنَیْنِ" یعنی دو چشم دادیم. یعنی باید دید و نگریست و از آن برای پیشبرد خود و دیگران یاری جست. "وَلِسَانًا وَشَفَتَیْنِ" یعنی یک زبان داد و دو لب. این دو با همه کلمه می‌سازند. کلمه بسیار مقدس است و حرمت دارد. باید بیشتر شنید تا کلمات درست و سنجیده‌تری بر زبان بیاوریم. برای راستی ­آزمایی آن­ها، کتاب بخوانیم. اهل پرس و جو باشیم. چرا که خدای بزرگ و آفریننده همه ما، همه را تکریم کرده است و گرامی داشته است. به ما خواندن آموخته است. "ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ" یعنی قلم­ها و نوشته­ ها و اندیشه­ ها محترم هستند و باید کوشید تا بهترین چیزها را فراگرفت و به دیگران آموخت. "عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ"؛ خداست که به ما دانش و آگاهی داد. باید برای ژرفابخشیدن به آن کتاب خواند. سخن­ ها و اندیشه ­ها را شنید و آزمود تا به معرفت درست ­تری دست یابیم.
عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی گفت: با توجه به اینکه شما دوستان اینجا گرد هم آمده اید تا برای گویندگی و سنجش صدا خود را امتحان کنید چند نکته عرض می‌کنم. اول اینکه به نظر من اولین نکته برای یک ارتباط مؤثر با شنوندگان و بینندگان واژه سلام است که معنای متعددی دارد و با توجه با بافت سخن و موقعیت، کارکردهای گوناگونی می تواند داشته باشد. آیات زیادی از قرآن بر واژه سلام تأکید دارد. "سَلَامٌ عَلَیْکُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ؛ قَالَ سَلَامٌ عَلَیْکَ سَأَسْتَغْفِرُ لَکَ رَبِّی إِنَّهُ کَانَ بِی حَفِیًّا"؛ اولین واژه­ای که بهشتیان می ­شنوند همین سلام است "دَعْوَاهُمْ فِیهَا سُبْحَانَکَ اللَّهُمَّ وَتَحِیَّتُهُمْ فِیهَا سَلَامٌ"؛ یا وقتی به هم می­رسیم و سلام می­ کنیم باید بهترین سلام را بر زبان آورد "وَإِذَا حُیِّیتُمْ بِتَحِیَّةٍ فَحَیُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا". بحث من این است که برای اینکه گوینده موفقی باشیم و یا در راه ارتباط با دیگران توفیقی داشته باشیم با سلامی که از دل و باورمندی بر می آید برای دیگران و اندیشه‌های آنها احترام قائل می­‌شویم. و اولین ارتباط با اعتماد به نفس و احترام متقابل شکل می‌گیرد. مدیر فرهنگی دانشگاه از دانشجویان خواست که برای یکدیگر احترام قائل شوند و از همدیگر بیاموزند و در برنامه‌های متنوع فرهنگی مشارکت داشته باشند و هم در اجرا کمک کنند.
در ادامه این جلسه محسن کاهنی، مهمان ویژه این مراسم که مسئولیت داوری و گزینش این طرح را برعهده داشت، مطالب و توضیحاتی درخصوص مراحل و نحوه انجام تست اجرا و گویندگی بیان کرد. سپس یا اعلام قرعه های دانشجویان فرایند تست گیری آغاز گردید. در پایان این طرح افراد مشروحه ذیل به عنوان دانشجویان برگزیده اعلام و به زودی در برنامه های مختلف دانشگاه و خارج دانشگاه به اجرای برنامه خواهندپرداخت. 
اسامی منتخبین در این طرح شامل:

1_ آقای علیرضا فروتنی
2_ خانم فاطمه ولوی
3_ زهرا سابقی
4_خانم مبینا سادات اکبری
5_ آقای سید امیرحسین امیری
6_ آقای علی روحانی 
7_ خانم زینب صادقی
8_ خانم فیروزه یعقوب زاده
9_ آقای سید محمد امیر هاشمی
10_ خانم نادیا سنجری
11_ خانم معصومه خادم
12_ خانم حمیده رفعتی
13_ خانمفاطمه زهرا مصلحی
14- خانم الهه سلطانی
15_آقای احمدرضا فاطمی 
16_ خانم فاطمه گلشنی
17_ خانم زینب محمدی

آخرین ویرایش۲۱ آبان ۱۴۰۱