پژوهشگران برتر استان در دانشگاه بیرجند تجلیل شدند

طرح‌های پژوهشی مساله محور در خراسان جنوبی حمایت می‌شود

۱۷ آذر ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۹ کد : ۲۹۶۶۰ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۱۹۷۷
مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری به همراه تقدیر از پژوهشگران برتر استان روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ با حضور استاندار خراسان جنوبی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران و پژوهشگران و اساتید برتر در تالار ولایت برگزار شد. در پایان این مراسم از اساتید پژوهشگر برتر استان، دانش آموزان، بانوان کارآفرین تجلیل شد.
طرح‌های پژوهشی مساله محور در خراسان جنوبی حمایت می‌شود

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری به همراه تقدیر از پژوهشگران برتر استان، دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند ضمن تبریک ۱۶ آذرماه به دانشجویان و جامعه دانشگاهی استان گفت:  تولید علم و دستیابی به فناوری برتر برای ارتقای کشور در جهان مرهون زحمات محققان و پژوهشکده‌ها است و هفته پژوهش برای تمرکز بر این موضوع است.

هفته پژوهش تجلیل از بزرگ مردانی است که جایگاه علمی کشور را تثبیت کرده اند
دکتر احمد لامعی بیان کرد: هفته پژوهش تجلیل از بزرگمردانی است که جایگاه علمی کشور را در جهان تثبیت کرده‌اند. وی خاطر نشان کرد: هفته پژوهش فرصت مناسبی برای توجه و تمرکز به ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری در سطح کشور است که در آموزه‌های دین مبین اسلام و فرمایشات امامین انقلاب جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده‌است.
دکتر لامعی از دانشگاه بیرجند بعنوان میراث‌دار مدرسه شوکتیه یاد کرد و اذعان داشت: دانشگاه بیرجند بالغ بر  12 هزار و 329 دانشجو، 682 دانشجوی بین الملل، 357 عضو هیات علمی و 600 کارمند دارد. 
وی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند در قالب، 3 پردیس، 10 دانشکده، 50 گروه آموزشی، 280 رشته در مقاطع مختلف تحصیلی و 4 دانشکده اقماری فعال است، افزود: از دانشگاه بیرجند بعنوان  قطب علمی،  بزرگترین دانشگاه و  قطب نگهداشت جمعیت در  شرق  کشور یاد می شود. 
رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: دانشگاه بیرجند از نظر خدمات آموزشی،  پژوهشی و فرهنگی در رده دانشگاه های برتر کشور بشمار می رود. 

دانشگاه بیرجند در ردیف دانشگاه های توسعه یافته کشور
دکتر لامعی با اشاره به اینکه 230هزار مترمربع فضای فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، رفاهی، درمانی، خدماتی و ورزشی و  70 هکتار فضای سبز در اختیار دانشگاه بیرجند قرار دارد، گفت: دانشگاه بیرجند دارای 16 خوابگاه با ظرفیت بیش از  4 هزار دانشجو،  170 آزمایشگاه پژوهشی، 3 کتابخانه دانشگاهی  با حدود  178 هزار جلد  کتاب و 22 نشریه می باشد. 
وی راه اندازی مرکز رشد، افتتاح خانه فناور محیط زیست، اولین خانه  خلاق استان و کسب رتبه 113 آزمایشگاه مرکزی دانشگاه را در بین 653  آزمایشگاه عضو شبکه فناوری  راهبردی  کشور را عامل قرارگیری نام دانشگاه بیرجند در بین دانشگاه های توسعه یافته کشور دانست.

تأکید استاندار خراسان جنوبی بر اولویت طرح‌های پژوهشی 
استاندار خراسان جنوبی هم در این مراسم با بیان اینکه اساتید و پژوهشگران موضوعات پژوهشی را در اولویت قرار دهند، اضافه کرد: ما هم حمایت لازم را از طرح‌های پژوهشی مسأله محور و کاربردی پیرامون مسائل استان را خواهیم داشت.
سید محمدرضا هاشمی  با بیان اینکه  باید در طرح‌های مختلف توسعه‌ای استان از فکر و اندیشه دانشگاه استفاده کنیم، ادامه داد: من قدردان مدیرانی هستم که  برای  گره‌گشایی از مشکلات مردم گام بردارند، باید با روحیه جهادی برای خدمت به مردم کار و تلاش کنیم.
استاندار خراسان جنوبی بالاترین مدال افتخار هر مدیری را مدال نوکری برای مردم دانست و گفت: با کار تیمی می‌توانیم خراسان جنوبی را به توسعه و مدینه فاضله برسانیم.

 

در تاریخ خراسان جنوبی افراد برجسته می‌درخشند
هاشمی با بیان اینکه  در خراسان جنوبی نیروی انسانی توانمند و ارزشمندی داریم و در تاریخ استان افراد برجسته‌ و تاثیرگذار در حوزه‌های مختلف کشور درخشیده‌اند، ادامه داد: به واسطه نیروی انسانی توانمند و ارزشمند از این استان در همه محافل به نیکی یاد شده‌است.
 وی با بیان اینکه 3 پژوهشگر برتر خراسان جنوبی در لیست پژوهشگران ۲ درصد برتر دنیا قرار گرفته‌اند، عنوان کرد: در حوزه پژوهش هم خراسان جنوبی در سطح دنیا و کشور حرف برای گفتن دارد. 
وی  با بیان اینکه  برای توسعه خراسان جنوبی دست نیاز به سوی دانشجویان، اساتید و پژوهشگران دراز خواهم کرد تا بتوانیم گام‌های توسعه را در استان برداریم، اضافه کرد: خراسان جنوبی علاوه بر نیروی انسانی توانمند، ظرفیت‌های بالقوه زیادی دارد.

ثبت بیش از هزار و ۵۵ اثر ملی مهمترین ظرفیت‌های استان است
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه گیاهان دارویی، وجود ۵۶ نوع ماده معدنی با حدود ۷۰۰ معدن و وجود آثار تاریخی ارزشمند و ثبت بیش از هزار و ۵۵ اثر ملی مهمترین ظرفیت‌های استان است، گفت: در خراسان جنوبی بیشتر تمرکز و حمایت خودمان را در حوزه دانش بنیان خواهیم داشت.
هاشمی عنوان کرد: امروز صنایع مادر ما نیاز به شرکت‌های دانش بنیان دارند، رویکرد شرکت‌های دانش بنیان نوآوری، فناوری و کارآفرینی است.
هاشمی با بیان اینکه امروز مشکل اصلی ما این است که ارتباط دانشگاه و صنعت به دلایل مختلف کمرنگ است، عنوان کرد: با وجود مرکز تحقیقات کشاورزی با افراد متخصص و توانمند، زعفران و زرشک استان در استان‌های دیگر فرآوری می‌شود، علم و اندیشه و درآمد متعلق به این استان است پس فرآوری محصول هم باید در خراسان جنوبی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه باید با برقراری پروازهای منظم زمینه حوزه سرمایه‌گذاران را در استان فراهم کنیم، گفت: در حوه معادن باید پهنه‌های معدنی بلوکه شده استان را تعیین تکلیف کنیم و پیگیری‌های لازم را برای بازگشایی بازارچه‌های استان در راستای رونق اقتصادی انجام شود.

۱۵ درصد بودجه هر دانشگاه باید برای پژوهش هزینه شود
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این مراسم، گفت: طبق برنامه هفتم حداقل ۱۵ درصد بودجه هر دانشگاه باید در حوزه پژوهش هزینه شود. دکتر پیمان صالحی عنوان کرد: مقام معظم رهبری همواره بر رشد علمی تاکید کرده‌اند که با رشد اقتصادی منافاتی ندارد.
به گفته وی نظام ارزش‌های علم و فناوری دارای زنجیره پیوسته‌ای است. امروز کشوری در دنیا موفق است که از ابتدای این زنجیره تا بازار متعلق به خودش است. معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متذکر شد: حدود 10 سال پیش حدود 95 درصد مواد دارویی ما وارداتی بود اما امروز در این زمینه پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته‌ایم.

59 پارک علم و فناوری و 300 مرکز رشد در کشور وجود دارد
دکتر صالحی خاطرنشان کرد: 59 پارک علم و فناوری و 300 مرکز رشد در کشور وجود دارد و بخش خصوصی باید از نتیجه تحقیقات کشور برای توسعه بهره بگیرد.
وی با بیان اینکه در رتبه هفتم علم در غرب آسیا قرار داریم، یادآور شد: از 83 نشریه علمی کشور، 13 نشریه فارسی است که در پایگاه‌های علمی بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته است و زبان فارسی در رتبه نهم دنیا در این زمینه قرار دارد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: یک هزار و 900 مجله تایید شده در وزارت علوم داریم و بودجه وزارت در سال 1402 یک میلیارد دلار برای پژوهش بوده که با این اعتبار کسب رتبه 16 جهان معجزه است.

معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: در پایان برنامه هفتم باید به دو درصد تولید ناخالص داخلی برسیم که اگر به بودجه تحقیق و توسعه کشور سالی یک میلیارد دلار اضافه شود به دو درصد تولید ناخالص داخلی خواهیم رسید.

اخذ مجوز 500 امریه سربازی برای پسا دکترا 
وی تأکید کرد: واگذاری 44 مأموریت متعلق به دانشگاه‌ها بر اساس اولویت‌های پژوهشی استان‌ها است که باید از این ظرفیت برای توسعه استان‌ها به خوبی استفاده شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متذکر شد: مجوز 500 امریه سربازی سالانه برای پسا دکترا با اجازه مقام معظم رهبری اخد شده است.صالحی تصریح کرد: هر شرکت دولتی یا خصوصی که با دانشگاه قرار داد منعقد کند از پرداخت مالیات معاف می‌شود.

تجلیل از 65 پژوهشگر برتر استان 
در این مراسم از 65 پژوهشگر برتر استان شامل: دانش آموز محقق برتر، بانوی فعال در عرصه اشتغال و کارآفرینی، پژوهشگر برتر دانشگاه‌های استان، معلم برگزیده، دانشجوی محقق برتر، پژوهشگر برتر دستگاه‌های اجرایی، نخبه برگزیده، پژوهشگر برتر حوزه پزشکان، مهارت آموز برگزیده، مربی فناور برگزیده و صنعتگر برگزیده و فناور برتر استان، تولید کننده برگزیده محصولات کشاورزی، کارآفرین برگزیده و مدیر مرکز تحقیقاتی برتر استان تجلیل به‌عمل آمد.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه بیرجند پژوهشگر برتر پژوهشگران برتر طرح‌های پژوهشی هفته پژوهش

آخرین ویرایش۱۷ آذر ۱۴۰۳