گزارش دوم از سفر رئیس دانشگاه به تهران
از شرکت در نشستهای تخصصی تا بررسی نقش بیرجند در توسعه مکران
در جریان سفر اخیر رئیس دانشگاه به تهران در آغازین روزهای بهمن ماه 1403، شرکت در نشست تخصصی به ریاست دکتر سیاری، استاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، از جمله برنامههای این سفر بود. دکتر سیاری همچنین مسئول طرح "نقد" است.
به گزارش روبط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه، طرح "نقد" به دنبال توسعه انسانی است و از نگاه طراحان این طرح، توسعه انسانی زمانی حاصل میشود که درآمد، سواد و سلامت همزمان افزایش یابند. این طرح که در حال حاضر به صورت پایلوت در شهر زهان و روستاهای اطراف از جمله افین اجرا میشود، به دنبال توانمندسازی مناطق خراسان جنوبی است. دانشگاه بیرجند نیز طبق تفاهمنامهای با پژوهشکده سوانح طبیعی، مسئولیت انجام مطالعات و تهیه سند طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان زیرکوه، بهویژه بخش زهان استان خراسان جنوبی را برعهده دارد. این طرح شامل بازیگران مختلفی است که در خراسان جنوبی، دانشگاه علوم پزشکی حوزه سلامت و دانشگاه بیرجند حوزه علم و فناوری را برعهده دارند. بهطور خاص، دانشگاه بیرجند به دنبال تبدیل دانش به فناوری و مرحله تجاریسازی است.
یکی از محصولات مزیتدار خراسان جنوبی، زرشک است که 98 درصد زرشک جهان در ایران و بهطور خاص در خراسان جنوبی کشت میشود. از جمله مناطق کشت زرشک، 20 هزار تن در بخش زیرکوه و 10 هزار تن در روستای افین به صورت سنتی کشت و برداشت میشود. دانشگاه بیرجند با تشکیل کارگروهی از اعضای هیأت علمی متخصص، به دنبال مدرنسازی کشت و برداشت زرشک است. اولین جلسه رسمی این کارگروه با حضور مسئول طرح، در تاریخ 13 بهمن ماه در دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد.
یکی دیگر از برنامههای این سفر، حضور دکتر لامعی، رئیس دانشگاه، در نشست "ایده همت" بود که به معنای هستههای اندیشهورز پیشرفت و تحول است. این رویداد در سطح ملی برگزار شده و با تلاشها و رایزنیهای انجام شده توسط دکتر لامعی، امید میرود که در دانشگاه بیرجند نیز برگزار شود. در این نشست به بررسی نقش بیرجند در توسعه مکران پرداخته شد و مقرر گردید که محور "ایده همت" در رویداد آتی که در دانشگاه بیرجند برگزار و میزبان هستههای پیشرفت و تحول از سراسر کشور خواهد بود، نقش بیرجند و خراسان جنوبی در توسعه مکران باشد. همچنین مقرر شد که طرح ملی مکران آماده و پس از بررسی و تدبر، به دستگاههای مربوطه ارسال شود تا در قالب تفاهمنامه محقق گردد.
در ادامه، دیدارهایی نیز در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام شد. از جمله، دکتر لامعی در مرکز جذب پروندههای مربوط به همکاران را پیگیری نمودند. همچنین در معاونت آموزشی، ایشان پیگیر تاسیس رشتههای جدید و مورد تقاضای دانشگاه بودند که خوشبختانه نتایج خوبی به همراه داشت.