ایستاده به افتخار استاد/تجلیل از اساتید برتر و سرآمدان آموزشی دانشگاه بیرجند

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۰:۰۲ کد : ۳۰۸۲۳ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۱۱۹۹
مراسم  تجلیل از سرآمدان آموزشی و اساتید نمونه دانشگاه با حضور حجت الاسلام‌ والمسلمین دکتر سیدعلی اصغر ذبیح زاده، دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد.
ایستاده به افتخار استاد/تجلیل از اساتید برتر و سرآمدان آموزشی دانشگاه بیرجند

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، حجت الاسلام‌ والمسلمین دکتر سیدعلی اصغر ذبیح زاده، دبیر هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی شنبه شب در مراسم گرامی‌داشت دهه سرآمدی آموزش و تجلیل و پاسداشت مقام استادان سرآمد آموزشی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: خداوند را شاکر هستم که در هفته معلم در جمع اساتید و فرهیختگان دانشگاه بیرجند هستم. دبیر هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بیان کرد: البته فقط این هفته متعلق به اساتید و معلمان نیست بلکه همه روزهای سال ایام گرامیداشت مقام اساتید و معلم است. وی بیان کرد: مهم این است که در یک جامعه در همه روزها عزت و کرامت معلم و استاد حفظ شود.

قلم بهترین دوست یک معلم است
دبیر هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اول معلم، پیامبر (ص) است، یادآور شد: قلم و کاغذ بهترین و جاویدان‌ترین دوست یک معلم است و از این جهت خداوند به قلم سوگند یاد کرده است. وی افزود: استاد و معلم مثل باران یکسان بر هم می بارد و برای او دانشجوی فقیر و غنی و زشت و زیبا اهمیتی ندارد. با توجه به موضوع هوش مصنوعی در دنیا کار استاد در تولید فکر و اندیشه و برگزاری کرسی آزاد اندیشی بیش از گذشته حائز اهمیت شده است. 
دبیر هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: البته ما همیشه از اساتید مطالبه می کنیم ولی آیا شرایط مطلوب را برای آن‌ها در بخش‌های مختلف چون در حوزه فرصت های مطالعاتی فراهم کرده‌ایم؟ باید این سوال را بپرسیم که آیا استاد بعد از ساعات کلاس درس فرصتی برای مطالعه دارد یا تمام ساعات او به روزمرگی‌ها می‌گذرد.

کتابخانه ها بیش از گذشته گرد و خاک گرفته است
وی بیان کرد: امروز باید از خود بپرسیم که آیا کتابخانه‌های ما بیش از گذشته گرد و خاک نگرفته است؟ دبیر هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: باید از عزت اساتید خود به بهترین شکل ممکن صیانت کنیم. 
دکتر ذبیح زاده تأکید کرد با شهادت شهید مطهری به واقع پیوند خون و قلم اتفاق افتاد و هر آنچه امروز داریم ثمره مجاهدت افرادی است که هم با خون و هم با قلم خود ایثارگری کردند. وی با اشاره به اینکه قلم سلاح همیشگی معلم است، افزود: در حوزه جذب اعضای هیات علمی دانشگاهها، مهم کشف شایستگی‌ها است و البته در این زمینه نباید در احوالات شخصی افراد تجسس کرد که این دستور اسلام و امام راحل (ره) است.

پذیرش نقد اساتید عزت‌بخشی به خودمان است
دبیر هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: اگر نقد اساتید را بپذیریم و پای سخن آنان بنشینیم در واقع به خودمان عزت داده‌ایم.

تجلیل و پاسداشت مقام معلم
دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند در مراسم گرامی‌داشت دهه سرآمدی آموزش و تجلیل و پاسداشت مقام استادان و برگزیدگان دانشگاه بیرجند گفت: یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری شهیدی که بیانش و اندیشه‌هایش به ما اندیشیدن آموخت را گرامی داشت. دکتر لامعی روز معلم روز فرّ و فرزانگی، خرد و خردورزی و دانایی‌محوری را به همه معلمان و استادان عزیز تبریک و تهنیت گفت. رئیس دانشگاه با اشاره به برخی از ویژگی‌های دانشگاه بیرجند به عنوان بزرگترین دانشگاه شرق کشور، ادامه داد: دانشگاه بیرجند میراث‌دار مدرسه شوکتیه است که امسال پنجاهمین سال فرّ و فرزانگی، شکوه و بالندگی آن را جشن می‌گیریم. 
وی تأکید کرد: دانشگاه بیرجند دارای ۱۲۳۲۹ دانشجو، ۳۵۷ عضو هیأت علمی، ۱۴۰ استاد تمام و ۱۲۴ دانشیار دارد.

همچنین دکتر حسینی واشان، معاون آموزشی دانشگاه نیز در این مراسم اظهار کرد: معاونت آموزشی سه اولویت تکریم اعضای هیأت علمی، ایجاد و تصویب دستورالعمل اعطای تشویق فعالیت‌های کیفیت بخش آموزش و برگزاری دوره های توانمندسازی اساتید بدو استخدام و دوره‌های تعالی منش استادی در طی خدمت را پیگیری کرده است.

اشاره به برخی اقدامات معاونت آموزشی دانشگاه بیرجند
دکتر حسینی واشان ادامه داد: همچنین در دانشگاه بیرجند توجه ویژه‌ای به ایجاد رشته‌های پرتقاضا در تمام مقاطع تحصیلی داشته‌ایم. وی افزود: مقام معظم رهبری می‌فرمایند تکریم معلم کار لازمی است و همه باید شکرگزار معلم باشیم ، شما هستید که فرزندان را تربیت می‌کنید، تعلیم می‌دهید و آنان را برای زندگی خودشان آماده می‌کنید و این کار بزرگیست.

دکتر حسینی واشان ادامه داد: همچنین تشکر از معلم توجه دادن افکار عمومی به اهمیت تعلیم و تربیت است و در جامعه همه باید به معلم بودن افتخار کنند. وی سه اولویت حوزه معاونت آموزشی را اولا تکریم اعضای هیأت علمی، ایجاد و تصویب دستورالعمل اعطای تشویقی فعالیت‌های کیفیت بخشی آموزشی و برگزاری دوره های استخدامی منش استادی برای استادان بدو ورود و اساتید مدعو، دانست. وی دومین اولویت را تغییر سیاست‌های جذب هیئت علمی با محوریت جذب در رشته‌های پرتقاضا و دارای نسبت بالای دانشجو به استاد و متناسب با سیاست‌های آمایش آموزش عالی، توجه ویژه به ایجاد رشته‌های پرتقاضا در تمام مقاطع تحصیلی برشمرد.

دکتر حسینی واشان همچنین به تهیه دستورالعمل‌های ویژه حمایت از دانشجویان المپیادی و دانشجویان دارای رتبه برتر کنکور، افزایش جذب دانشجوی دانشگاه به میزان ۲۴ درصد، افزایش جذب دانشجوی با رتبه زیر ۵۰۰۰ کارشناسی و رتبه‌های زیر ۱۰ تحصیلات تکمیلی، جذب دانشجوی بورس صنعتی در مقاطع کارشناسی و دانشجوی استاد محور تحصیلات تکمیلی برای اولین بار، به عنوان سومین اولویت حوزه معاونت آموزشی اشاره کرد.

دکتر حسینی واشان گفت: از مهمترین اقدامات که در حوزه مدیریت برنامه‌ریزی و توسعه آموزشی انجام شد می‌توان به افزایش بازدیدهای علمی دانشجویی، بررسی محتوای آموزشی در راستای افزایش توان اشتغال دانشجویان و ... اشاره کرد. معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تاکید کرد: در طی یک سال اخیر ۱۴ رشته جدید در دانشگاه بیرجند ایجاد شده است که ۴ رشته در مقطع کارشناسی ،۶ رشته در مقطع ارشد و ۴ رشته در مقطع دکتراست و به طور کلی در این سه سال بیش از ۳۹ رشته جدید در سه مقطع ایجاد شده است.

دکتر حسینی مهمترین اقدامات در حوزه مدیریت برنامه‌ریزی را ثبت تعداد ۲۳ موضوع پایان‌نامه و پارسای استاد محور در سامانه نان و برگزاری دوره‌های منش استادی دانست. وی افزود: یکی دیگر از مواردی که هم در افزایش توانمندسازی و هم بعد امیدآفرینی مورد توجه قرار گرفت اجرای دستورالعمل دستیار آموزشی پژوهشی ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.

دکتر حسینی واشان در بحث مدیریت امور آموزشی گفت: یکی از کارهایی که در یک سال اخیر فرایندها را سخت کرد ارتباط سامانه‌های دانشگاهی با سامانه سجاد بود که الحمدلله این موضوع اجرایی شد. وی در ارتباط با حوزه گروه هدایت استعداد درخشان نیز گفت: اعطای هدیه ۳۲۰ میلیون ریالی برای نفر اول المپیاد، ۲۹۰ میلیون ریالی نفر دوم و اعطای هدیه تا نفر دهم المپیاد علمی کشوری؛ حمایت از دانشجویان شرکت کننده در المپیادهای منطقه‌ای با پرداخت هزینه شرکت در آزمون و اعطای هدایا؛ اجرای طرح حمایتی دکتر گنجی برای رتبه‌های زیر ۱۰۰۰  در دانشگاه بیرجند با پرداخت مبلغ ۲۰ میلیون تومان کمک هزینه و تهیه و تصویب طرح شهید رئیسی ویژه دانشجویان مناطق مرزی استان از جمله اقدامات است.

ایشان مهمترین دستاوردهای دانشجویی را احراز ۶ رتبه کشوری در بیست و نهمین المپیاد علمی دانشجویان کشور ، جذب ۶۱ دانشجوی رتبه زیر ۵۰۰۰ و برگزیده شدن هفت نفر در طرح شهید وزایی عنوان کرد. معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند در پایان از جذب ۳۸ عضو هیأت علمی، ارتقای بیش از ۳۶ عضو هیأت علمی در سه سال و اعطای بیش از ۱۸۵ پایه تشویقی در سه سال اخیر در مقایسه با ۴۵ پایه ۳ سال قبلی آن خبر داد.

گفتنی است در پایان جلسه از اساتید و سرآمدان حوزه آموزش دانشگاه بیرجند تجلیل شدند.


لینک دانلود فایل
آخرین ویرایش۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

نظر شما :