امروز    پنجشنبه , 03/خرداد/1397

• رمضان 01
  • شهار سال 97

نشست علمی "بررسي زواياي پنهان تصميم ترامپ در خصوص مسئله فلسطين و سناريوهاي پيش روي غرب و جهان اسلام" مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل
چهارشنبه, 29 آذر 1396 ساعت 08:50

نشست علمي "بررسي زواياي پنهان تصميم ترامپ در خصوص مسئله فلسطين و سناريوهاي پيش روي غرب و جهان اسلام"، در مورخه دوشنبه 27 آذر96 با حضور جمعي از اساتيد بسيجي دانشگاه هاي استان در محل تالار فرهنگ معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه بيرجند برگزار گرديد .

در اين مراسم ابتدا دكترفال سليمان، مسئول كانون بسيج اساتيد دانشگاه بيرجند ضمن گراميداشت سالروز شهادت آيت الله مفتح " سالروز وحدت حوزه و دانشگاه" ، در خصوص اقدامات خصمانه اخير آمريكا و پيامدهاي بعدي آن، مواردي مطرح نمودند.

در ادامه دكتر محمدي، معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه بيرجند ضمن عرض خوشامدگويي به اساتيد حاضر، اهداف برگزاري نشست را بيان نمودند.

درقسمت بعديِ مراسم، مدعوين نشست در جايگاه مستقر شده و به تبيين نظريات خود پرداختند.

سرهنگ مزگي نژاد، كارشناس ارشد علوم سياسي اولين سخنران بخش علمي نشست بود كه تاريخچه تشكيل رژيم صهيونيستي و نقش نفوذ يهودياني را كه در ساختار قدرتهاي بزرگ همچون انگليس راه يافته بودند در اين قضيه تشريح نمود و به بيان اقدامات اين رژيم غاصب در راستاي نماد پرچمشان ( نيل تا فرات) و جنگهاي نظامي با اعراب و خيانت برخي سران عرب پرداخت. سپس اشاره اي به نفوذ امروزه لابي صهيونيست در ساختارهاي قدرت امريكا داشت.

دكتر بخشي، سخنران دوم نشست، نقش ظهور جريانات ناسيوناليست را پس از فروپاشي حكومت عثماني در ايجاد خلأ قدرت و فراهم شدن زمينه تاسيس اسراييل و اعلاميه بالفور بيان نمود. سپس ايشان به تشريح قراردادهاي صلح اسلو و كمپ ديويد در راستاي نقشه بلندمدت اسراييل پراخته و در ادامه به معامله صورت گرفته بين ترامپ و لابي آيپك اشاره نمود و ايجاد اختلاف در شخصيت هاي سياسي امريكا را از پيامدهاي تصميم اخير ترامپ دانست.

دكتر فرزانه پور، سخنران سوم نشست، تصميم اخير ترامپ را در ادامه سياست بحران سازي هاي عمدي ايالات متحده در منطقه خاورميانه دانسته و آن را ناقض فاحش تعداد زيادي از معاهده ها و قطعنامه هاي بين المللي بيان داشت. ايشان يكي از پيامدهاي عمده اين اقدام را تشديد شكاف بين آمريكا و متحدانش حتي انگليس به شمار آورد و آن را منتج به مخاطره امنيت اسراييل و شكل گيري مهاجرت معكوس قلمداد كرد. ايشان ضمن بيان نظرات شخصيت هاي مهم در عرصه جهاني در قبال رخداد اخير، انتقال سفارت امريكا به قدس را صرفاً در حد حرف دانست و انجام نشدني توصيف كرد.

سخنران آخر نشست دكتر سام خانياني به بيان نقش خيانت سران كنوني برخي از دولت هاي عربي در ايجاد بحرانهاي منطقه اي ، ظهور داعش و گروه هاي تكفيري، دچار حاشيه شدن جريانهاي فلسطيني و غفلت از اسراييل پرداخته و جسارت يافتن ترامپ در اعلام پايتختي قدس و ايجاد وضع كنوني را ناشي از آن دانست.

مهمان وي‍ژه اين مراسم سردار قاسمي فرماندهي محترم سپاه انصارالرضا(ع) بود كه در جمع ميهمانان حضور داشتند.

آخرین بروز رسانی در چهارشنبه, 29 آذر 1396 ساعت 09:02